Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 2... více
Cena s DPH:471,90
Cena bez DPH: 390,-
Katalogové číslo: | OPPU |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století.
Doplnil je 10 názornými ilustracemi.
Formát A5,
104 stran,
pevná šitá vazba.
Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná praktikem podrobně popisuje výrobu tehdejšího běžného uzenářského sortimentu v celém rozsahu od vařené výroby přes párky, klobásy, paštiky a speciality až po trvanlivé salámy. Obsáhle se věnuje výrobě mozaikových salámů, které za první republiky bývaly ozdobou výkladních skříní zručných uzenářů, avšak většina autorů odborných uzenářských knih je pro značnou výrobní náročnost opomíjela.
obsah knihy viz PDF