Řada Bactoferm® obsahuje startovací kultury k produkci tradičních a rychle fermentovaných masnýc... více
Cena s DPH:302,50
Cena bez DPH: 250,-
Katalogové číslo: | 698518 |
---|---|
Dostupnost: | skladem |
Řada Bactoferm® obsahuje startovací kultury k produkci tradičních a rychle fermentovaných masných výrobků. Tato řada také zahrnuje kultury zajišťující lepší barvu a chuť a plísňové kultury pro povrchové aplikace.
Popis
Bactoferm® MOLD-600 je masná kultura, která vytváří bílý/světle šedý vzhled na povrchu suchých plísňových salámů. Má velmi výraznou houbovou chuť a vůni. Při vysoké vlhkosti a optimální teplotě se MOLD-600 rychle množí a produkuje husté, krátké, rovnoměrně rozložené pokrytí povrchu (typické pro francouzské výrobky). MOLD-600 podporuje tradiční bílé písňové pokrytí s průměrnou až dobrou schopností ovlivňovat povrchovou flóru a zabránit růstu nežádoucích organismů, např. původních plísní, kvasinek a bakterií.
Složení kultury: Penicillium nalgiovense
Použití
V průběhu procesu sušení kultura dokáže zabránit vzniku suchého okraje. Kromě toho během zrání plíseň podporuje růst pH a má za následek méně kyselou chuť.
Dávkování, ( 1 balení )
25g na 10L
Instrukce k použití
Jeden sáček lyofilizované kultury se rozmíchá v 1-2 litrech vody z kohoutku, která má zhruba 20°C (68°F), nechá se 2 hodiny odstát při pokojové teplotě. Suspenze se zředí odpovídajícím množstvím vody z kohoutku a poté je připravena k použití.Plíseň je inokulována po naplnění (a případně poprocesu aklimatizace), buď ponořením, rozprášením nebopostříkáním. Suspenzí by se mělo neustále míchat, abychom se vyhnuli usazení sporů. Suspenze by se mělapoužívat pouze v den, kdy byla připravena (kvůli riziku kontaminace kvasinkami).
Fyzikální vlastnosti
Barva: bílošedá až hnědá
Forma: prášek, mletý
Rozpustnost: suspenze rozpustná ve vodě